Team Rynkeby skolloppet

Fredagen den 7 april 2017 kommer vi att delta i Team Rynkeby skolloppet. Barn springer för barn med cancer.

Vi kommer att skicka hem två färdiga blanketter från Team Rynkeby.

Följande gäller för våra barn:

• Barnen ska komma ”idrottsklädda” till skolan på morgonen. Det finns inga duschmöjligheter.
  • Vattenflaska och en liten fika kan vara bra att ha. Vi äter lunch i skolan som vanligt.
  • Barnen går/springer i 60 minuter och varje varv är 400 meter.

Skulle man vilja skänka en peng till barncancerfonden finns all information på de blanketter som de får hem imorgon.

I går på svenskan var vi ute på skolgården och letade efter substantiv, ex boll, tak och cykel.  Vi passade även på att leta efter magiska platser. Alla dessa ord ska vi ha till våra berättelser som vi ska skriva framöver.

På matematiken har de arbetat med pengar och tid.

På bilden har de gjort fina självporträtt, där de har fått arbeta utifrån begreppet symmetri. Fråga gärna era barn hur de har gått till väga.

Vårt rymdtema avslutades genom att vi pratade om deras månläxa samt gjorde en ny tankekarta som visade hur mycket mer vi har lärt oss under dessa veckor.

När vi har våra utedagar har vi även där lektioner i form av svenska, matematik, tema och KRAFT (värdegrundsarbetet). Samt fri lek förstås. Imorgon ska vi iväg igen och det är kläder efter väder som gäller samt en enklare fika.