Första skoldagen 2018 är avklarad och det var kul att träffa alla elever igen. Då det regnade på morgonen valde rektorerna att gå runt till klasserna och hälsa alla välkomna till en ny terminsstart. Även vår nya idrottslärare Lotta kom på besök.

En tävling är utlyst på Emanuelskolan, alla klasser ska bidra med ett förslag på Emanuelskolans nya logotyp. Vi skapade 13 olika alternativ i klassen och röstade sen fram ett förslag som ska tävla med övriga klassers logotyper. Bild kommer imorgon då Jenny glömde att fotografera vinnande bidrag i klassen.

Vi har varit på biblioteket och lånat böcker att ha i klassrummet vid vår morgonläsning. På biblioteket upptäckte vi att det fanns 4 exemplar av vår egna bok tivolirånet på Mikaeli marknad till utlåning. Att läsa mycket och ofta är viktigt hela livet men speciellt viktigt när man är ny läsare. All läsning är bra läsning, ingen läsning är inte ett bra alternativ. Läsläxan kommer att börja nästa vecka och vi rekommenderar fortfarande läsning minst 4 dagar i veckan cirka 10-15 min per gång. Glöm  inte att läsa kan man göra på fler ställen än i böcker, ex. på mjölkpaketen, tidningar, iPad/dator med mera. Att lyssna på böcker är också bra, ex. att ni läser högt för era barn. Man kan via biblioteket låna ljudböcker via en app som heter Legimus.

I morgon ska vi ha en spännande lektion där vi ska använda datorer, frukt (eleverna är med på att dela med sig av sin frukt imorgon i form av ex en klyfta clementin, en äppelklyfta med mera), aluminiumfolie och annat material som vi vill pröva. Med detta material ska vi sedan kunna bland annat spela piano. Ämnet teknik är det som gäller. I morgon kommer bildbevis.

På fredag är det idrott med vår nya idrottslärare.