Vi har haft ännu en rolig simlektion på Sjöbo simanläggning. Det är ett uppskattat avbrott i den ordinarie undervisningen.

Idrottsläraren Lotta vill göra er påminda om vikten av att ha skor på idrottslektionerna för att minimera skaderisken på era barn.

I två veckor har vi nu provat att ha en ny regel när det gäller rasterna och kompisar. Vår regel som barnen har röstat fram vid varje terminsstart är att om man kommer ensam och frågar om man får vara med i en lek ska man säga ja. Kommer det två får man lov att säga nej då de kan leka tillsammans. Den nya regeln har under två veckor varit att även om kommer två eller fler och vill vara med så ska man säga ja. Nu har vi utvärderat dessa två regler och barnen har röstat fram, med stor majoritet, att vi ska behålla den regel som vi har haft sedan ettan. Vi har även pratat om okamratliga beteende och hur vi ska hjälpa alla att få vara med och ingen ska lämnas ensamma på rasterna.

Vi har fortsatt att arbeta med våra berättelser i svenskan och bråk på matematiken. Om ni går in på Emanuelskolans facebooksida kan ni se lite foto från både en svensklektion och en matematiklektion. Vi har nämligen haft rektorn på studiebesök i klassrummet.