Barngalan och Amigo Ola

Idag har vi haft en härlig dag med bland annat ett besök av Barngalan och Amigo Ola. Väldigt uppskattat av eleverna. Vi tänkte bara informera att under nästa vecka kommer vi att göra tre stycken utflykter. En av dom går till Brandstationen, sen har vi skoljoggen och en heldag med hela lag Öst. Med andra ord så hoppas vi på en lika fint väder nästa vecka. Vad gäller fika till alla dessa utflykter så är det endast dricka och frukt som gäller.

Idag har alla elever fått med sig sin läsjournal och en bok hem. Prata med era barn om det som de har läst, då över ni på deras läsförståelse. De ska läsa minst 4 gånger i veckan och all läsning är bra läsning. Eleverna är olika långt komna när det gäller läsningen så undrar ni något är det bara att fråga oss. Det är bra om man läser samma bok ett par gånger när man är på väg att börja läsa och när man precis har blivit en läsare. Även böcker man läser utav egna eller lånade från biblioteket får också skrivas in i läsjournalen. Emellanåt kommer deras egna producerade texter att skickas hem som läsläxa. Läxan till idag var väldigt enkel för många av eleverna men det var mer för att de skulle känna sig stolta över att ha producerat meningar och övat på stor bokstav och punkt.