menu

Emanuelskolans Föräldraråd

Emanuelskolans Föräldraråd

 

Under senare tid har det inte funnit ett föräldraråd på Emanuelskolan. Några föräldrar har tagit initiativ till ett föräldraråd och hoppas på ett smittande engagemang bland föräldrarna. Barnen kämpar på med sitt Elevråd och ett Föräldraråd finns till för information mellan skolan och hemmet. Ett föräldraråd har även möjlighet att få inblick samt lämna synpunkter på många beslut som rör verksamheten.

Det är rektorns ansvar att se till att det finns möjligheter till att bedriva ett föräldraråd samt bjuda in till det. Men det är genom samverkan och gemensamt arbete mellan skolan och hemmet som vi skapar en bra skola och en bra utbildning för våra barn.

Och det hela börjar med att vi är POSITIVA till våra barns skola. De allra flesta barn tycker om sin skola och sina lärare och övrig personal. Att då konstant genom media, hemma och sociala medier ständig får höra om hur dålig skolan är, skapar knappast goda förutsättningar för våra barn och deras attityd till skolan.

Det finns ingen dålig skola. Det är vad vi stoppar i skolan som gör den dålig och där är vi föräldrar väldigt mycket delaktiga.

Bestämmelserna avseende Föräldraråd och föräldrars delaktighet och möjlighet till påverkan, behandlas i Skollagen 4 kap 12-13§.

Dagens livspussel gör det svårt att ständigt uppdatera sig via fysiska möten. Därför har föräldrarådet valt att starta ett Forum för Föräldrarådet på FB. Information från skolan sker via skolans bloggar!

Välkomna till ett första Föräldraråd!

Måndagen den 26/9 kl 18.00 – 19.30 Emanuelskolans matsal.

Johan Gustafsson – rektor, Pia Jönsson – biträdande rektor

tillsammans med Charlott Dahlgren, Mia Wallström, Åsa Kryger, Johanna Ryderling, Ulrika Hansson, Johanna Signal, Mia Persson, Jane Nilsson, Malin Lantz, Corina Carlsson, Marie Ivarsson, Linda Sundström

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

loading