menu

Grupparbete

Ni ska vara stolta över era fina barn. Idag har de skapat små berättelser….kolla in detta bara…

 

Sagan om boken

”Det var en gång två killar, August och Theo, som hade en bok. De gick till stan och frågade;

”Är det nån som vill lyssna på en saga?”

”Tyvärr svarade alla, vi har inte tid!”

”OK, bye bye, sa August och Theo”

De möter en tjej med ljusgröna gummistövel. Gummistöveln hade stora ljusblå ögon på framsidan. Tjejen ville gärna läsa, men inte för August och Theo. Nej hon valde istället att läsa för en stor vuxen gubbe med en lös tand och små öron. Gubben var törstig och gick iväg för att dricka från kranen, men vattnet var slut och han fick istället gå till floden. Där satt Ronja och Mira och kollade på läskiga sagor om zombies på deras guldfärgade dator.”

 

 

Rapunzel och hennes vänner

”Rapunzel är en fin tjej med långt hår, som efter frukosten tar sin väska och går till skolan. I väskan ligger hennes läxbok. Efter skolan går hon och lägger sig. Under hennes säng finns hennes blå, svart, vit och gula gummistövlar. Dessa brukar hon gå omkring med när det har regnat, i alla stora vattenpölar.

En dag hittar hon en dator vid en av pölarna. Denna dator kunde prata och berättade att han var på väg till datorskolan, med buss.”

 

 

En knäpp saga

”En blå och stor gummistövel trampar rundor på vägen. Plötsligt går vägen i sönder, precis när Ville och Maja går förbi. Dessa två var på väg till en bokaffär, för att köpa en bra bok som hette ”Spöken och vålnader”.Utanför bokaffären sitter en 20-årig kille med sin dator i knät. Plötsligt ramlar datorn ner på trottoaren. Skärmen spricker och går i tre bitar. Glasbitarna var i guld, rosa och lila. Rätt som det är börjar glasbitarna gå iväg. När de gått en stund hittar de varsin peng, som de stoppar i en tuggummiautomat”.

 

//Sanna, Anneli, Mia

 

 

One Reply to “Grupparbete”

  1. Petra Olsen skriver:

    Vilka härliga historier ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

loading