Klassens bidrag till tävlingen om Emanuelskolans nya logga

Här är ett foto på loggan som klassen röstade fram som tävlingsbidrag till Emanuelskolans logga. På måndag är det röstning och det ska bli spännande att se vems bidrag som vinner.

I torsdags hade vi en heldag med teknik på schemat. Vi använde oss av Makey Makey och som finns att köpa på nätet. Lovade eleverna att blogga ut det då några blev väldigt intresserade av det och gärna ville att ni skulle veta att det går att köpa och använda hemma. Vi spelade piano, Bongo trumma och Pac man. Till vår hjälp hade vi frukter, makaroner, saxar, våra egna händer, suddi med mera.

Nedan länk kan ni höra när två elever spelar på pianot.

70D7F52A-B03E-45E1-A046-296F0BECC8AD

Nedan länk spelar två elever Pac man. Man kom på att i stället för att ha aluminiumfolieet på bordet och hålla ett finger på den, kunde man helt enkelt vira in fingret med den.

94EC4751-A8B9-4B7C-BBB6-37C0E8F31DD9

Vi hade en rolig dag och provade oss fram. Vi lärde oss mycket av varandra.

Sanna är nu tillbaka efter sin ledighet och all personal är återigen på plats.

Det råder förbud mot snöbollskastning på skolan och våra elever följer det direktivet bra och bygger snögubbar i stället.

Vi arbetar vidare med vårt tema om de tre världsreligionerna och just nu handlar det om judendomen. Därefter kommer vi att arbeta med islam.

Vi vill påminna om att det fortfarande är viktigt att era barn läser högt för er och att ni pratar om det som har lästs. Läsläxa kommer att komma igång nästa vecka. I skolan läser vi på morgnarna 4 dagar i veckan.

Vi jobbar hela tiden med värddegrunden och hur vi ska vara mot varandra. Vi har några raster använt appen nameselector och slumpat ut vilka par som ska vara på rasten. Väldigt uppskattat och det enda som gäller är att man ska vara med sin parkompis men man får bjuda in andra par i leken. Det har många gånger utmynnat i grupplekar. Vi arbetar på olika sätt för att de ska skapa relation med sina klasskamrater. Mycket populärt just nu är att killar jagar tjejer och sedan tvärtom. Dom får mycket motion på sina raster.