Meddelande från Friends!

Välkomna på Friends föreläsning ”Schysst på nätet”.

Den 27/9 kl. 17-18:30 är ni välkomna till Emanuelskolans matsal för en föreläsning av Friends. Utbildningen är 1,5h lång och tar upp följande teman:

• Utgångspunkter för arbetet med att skapa ett tryggare klimat på nätet för barn och unga. Teoretisk bakgrund som bygger på forskning, lagstiftning och Friends erfarenheter.
  • Vilka kompetenser vill vi att barn och unga ska ha? Och hur kan vi utveckla deras kompetenser?
  • Praktiska tips om vad vi vuxna kan göra och vad vi bör tänka på.

Nätet är idag en stor och naturlig del av barns och ungas sociala liv och vardag. Det är en plats där man umgås, delar varandras intressen, blir vänner, blir kära, bråkar och där ibland mobbning och kränkningar förekommer. Med andra ord, en plats lik andra platser i barns och ungas liv. För dig som förälder kanske det känns som om barnets liv på nätet är dolt och svårt att förstå; du kanske känner dig osäker och förvirrad kring hur du förväntas agera eller vilken kunskap du behöver?

Under Friends uppskattade föreläsning ”Schysst på nätet” tar de utgångspunkt i Friends långa erfarenhet, aktuell forskning om unga och nätet och skolans ansvar för nätkränkningar.

Vi vill öka din förståelse för vad som händer på nätet, vad dina barn gör där och hur du kan stödja ditt barn att få ett bra liv på nätet!

Vi bjuder på matig fika och vill därför veta hur många av er som kommer och önskar att ni anmäler er senast den 20/9 till mig skolkurator Martina Lindberg på martina.lindberg@sjobo.se eller 0703-677885.

Hoppas vi ses och varmt välkommen till en lärorik kväll!