Nu är vi äntligen igång!!!

Hej allihopa…

Nu har vi kommit igång med lite olika aktiviteter under lektionstid, såsom namna plastmappar, få utdelat material, bekanta oss med hur lektionerna kommer att vara uppbyggda (med dagsschema, arbetsgång mm).

Vi har pratat om vilka förväntningar era barn har nu när de har börjat i årskurs 1, de har fått skriva ner egna mål om vad de vill lära sig mer om.

De har påbörjat arbetet med att tillverka vars ett eget bokmärke som de kommer ha nytta av vid lästräning här i skolan. Läs gärna med era barn där hemma så att de får ett utökat ordförråd och rikare språk. Samtala gärna om det som ni har läst om.

Vi har tillsammans gjort egna klassrumsregler som är:

# Sitta på sin plats

# Lyssna på den som har ordet

# Räcka upp handen

Idag har barnen fått med sig hem sin första ”läxa” som är att fylla i uppgifter om sig själva. Detta vill vi att ni gör tillsammans därhemma och har med till skolan senast på torsdag 25/8. Detta ska då redovisas för skolkompisarna.

Vi vill påminna om faktabladen om ni inte redan har lämnat dom. Det är viktig information som vi behöver för att kunna nå er vid behov.

Glöm inte bort att det är utedag som vanligt imorgon fram till lunch. Kläder efter väder och lite fika, allt precis som det var i förskoleklassen. Nästa vecka kommer vi att ha två utedagar. Förutom fredagen, kommer vi  även att vara ute på onsdag, som är en uppstart av temaarbetet tillsammans med övriga klasser i lag Öst. Vi är tillbaka igen på skolan  till lunch.