Nytt från fritids!!

Information till vårdnadshavare för elever på Öst F-1 fritids:

Vi vill gärna informera er vårdnadshavare till barnen på Öst F-1 fritids om hur nuläget på fritids ser ut. Sandra Persson är för tillfället sjukskriven och vi vet i nuläget inte hur länge hennes sjukskrivning kommer sträcka sig.

Felicia, Fabian och Annelie kommer fortsätta att jobba på Öst F-1 fritids och förskollärare Mia och Sanna jobbar kvar vars en eftermiddag. Sandra kommer att ersättas av fritidspedagog Johan Lärka. Han jobbar i vanliga fall på Öst 2-3 fritids och är alltså ett känt ansikte för barnen. De östelever som går i åk 1 kommer dessutom med stor sannolikhet att gå i Johans fritidsgrupp till hösten och vi ser detta som ett bra tillfälle för barnen och Johan att lära känna varandra.

För att skapa ett lugn i gruppen och bättre möta barnens olika behov kommer vi under resten av terminen dela upp fritidsgruppen i mindre grupper där vi gör olika aktiviteter. Ibland kommer vi att lämna skolans område med en grupp för att t.ex. gå till en lekplats eller till ett grönområde för lekar. Eftersom vi upplever att gruppen mår bra av kontinuitet och fasta rutiner kommer vi att använda oss av fasta veckoplaneringar med samma upplägg vecka för vecka. Vad vi gör under de olika aktiviteterna (t.ex. idrottshallen, skapande, fri lek) kommer givetvis även i fortsättningen att variera.

Vi kommer under veckan skicka hem ett häfte från fritids till samtliga vårdnadshavare där ni kan läsa mer om hur våra dagar på fritids ser ut, viktiga telefonnummer m.m. så håll utkik i era barns väskor!

Har ni några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss!

Fritidsgruppen Kompassen, Emanuelskolan