Snart är det påsklov

Nu är det dags att lämna in era barns fritidstider för påsklovet. Ni fyller i formuläret även om ert barn inte ska vara på fritids under lovet och formulär per barn. Ni använder endast detta formulär och låter ert grundschema ligga kvar i edWise.

Idag har vi skapat fina vårblommor och satt på våra fönster. Sen har vi sett en film på engelska och lärt oss nya ord och fraser. Vi ska fortsätta att öva på orden.

vårblomma                                                        Vårblomma 1

Det är viktigt att eleverna har sin läsläxa med sig på torsdagar så att vi har en möjlighet att lyssna på hur de har utvecklats i sitt läsande. Lika viktigt är det att ni skriver in att de har läst och att de läser minst 4 dagar i vecka för er. Låt sedan era barn återberätta för er vad de har läst. Då övar de sin läsförståelse. De ska återberätta i kronologisk ordning. De är väldigt stolta över att de får klistermärke i sina läsjournaler. All läsning är bra läsning så låt gärna era barn återberätta även vad ni har läst för dom. En del elever tycker att vi har alldeles för enkla böcker och att de vill ha tjockare med mer text. Vi berättar då för dom att det inte är  tjockleken på boken eller mängden av text som ska påverka deras val av bok. De ska låna en bok som de tycker verkar vara intressant att läsa. Vi har både tunna och tjockare böcker men som har svårare texter. En bok med många svåra ord kan leda till att man inte förstår vad det egentligen är man läser även om man kan läsa utan att ljuda. Har ni funderingar så får ni gärna höra av er.

I morgon är det dags för ännu en härlig utedag. Nu verkar våren ha kommit för nu är kickarna och roller blades åter ute på skolgården.

Hälsningar pedagogerna åk 1